PULS 220 header jpg
PULS 220 o nama leader img

O nama PULS 220

Saznajte više o nama; tko smo, kako smo kreirali brand PULS 220, zašto smo dali baš taj naziv i što on znači, te pogledajte osnovne podatke o tvrtci.

PULS 220 pripreme za KIF leader img

Prečice:


  Povijest OD 2003. DO 2024.

  21 godina najbolje kineziološke edukacije u Hrvatskoj i regiji. Utemeljili smo branšu. I dalje smo na vrhu!

  PULS 220 povijest banner img

  Idejni začetak PULS 220 nastao je 2003. godine kada su dvoje top studenata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu (Mateja Martinić i Saša Milovuković) začeli ideju o privatnim instrukcijama iz nastave TZK u svrhu pripremanja maturanta za prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu. Dobar glas o kvalitetnoj poduci se brzo proširio, te je ideja 2005. godine zapečačena registracijom domene pripreme.com, a brand puls 220 registriran je kroz obrtni registar, kao prva tvrtka u RH koja se specijalizirala za održavanje privatne nastave TZK.

  Saša Milovuković imgProf. Milovuković je diplomirao 2004. godine, a tijekom studija je bio TOP student (4 puta nagrađivan za najboljeg studenta na godini, nositelj državne stipendije A kategorije za posebno nadarene studente i dobitnik rektorove nagrade). Doktorand je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i danas vlasnik PULS 220.

  PULS 220 je u startu po osnivanju postavio visoke standarde kako nastava TZK treba izgledati, te je iste godine prepoznat u cijeloj državi kao must have destinacija za maturante koji žele upisati Kineziološki fakultet. Mnogi kandidati s priprema za KIF s početka milenija su danas sveučilišni profesori na Kineziološkim fakultetima u Hrvatskoj i regiji, ali i na raznim visokoškolskim ustanovama po cijelom svijetu, kao i treneri na TOP pozicijama u Hrvatskom sportu.

  Danas je PULS 220 sinonim za privatnu nastavu TZK. 2022. godine je rebrendan kao centar za kineziološku edukaciju, a portfolio proširen na razne vrste edukacija iz šireg područja kineziologije.

  Puls 220 stari logo img

  Iznad je logotip tvrtke iz 2005. godine.

  Tip of the spear!

  Impresum PODACI O TVRTCI

  puls 220
  obrt za kineziološku edukaciju srce puls220 icon

  Vlasnik: Saša Milovuković

  OIB: 81101819126

  MB: 98489917

  IBAN: HR1424020061140478828 (Erste)

  Održavanje nastave: OŠ Trnjanska, Trnjanska 99, Zagreb

  Sjedište: Poljana 71, 10340 Vrbovec

  Web sjedište: puls220.hr

  Brothers! What we do in life, echoes in eternity!

  Zanimljivo ZAŠTO NAZIV PULS 220

  220 je fiziološki maksimalna frekvencija rada srca kojom srce može efikasno upumpavati krv u krvotok. Bržim kucanjem srca efikasnost srčane pumpe eksponencijalno opada, što dovodi do toga da krv u srcu i žilama jednostavno stoji na mjestu.

  Puls od 220 otkucaja u minuti se rijetko postiže kod zdravih ljudi, ali može npr. na iznimno napornim treninzima, uglavnom glikolitičkog tipa i pri maksimalnom opterećenju transportnog sustava. Zdrav sportaš NE treba imati strah da će umrijeti od pulsa većeg od 220, jer tijelo ima obrambene mehanizme kojima fizički i psihički primorava sportaša da smanji intenzitet tjelesne aktivnosti u trenutcima kada tjelesna aktivnost zahtjeva puls > 220.

  Ovisno o psihološkim karakteristika pojedinca, trening na puls = 220 može predstavljati poseban užitak. :-)

  U neka davna vremena kada je kinezološki fakutet na prijemnom ispitu testirao i motoričke sposobnosti kandidata, uz nastavu TZK imali smo i kondicijske treninge na kojima smo često postizali puls 220. Evo kako je to izgledalo 2006. godine:

  Stand and fight!!

  OBRATI PAŽNJU! Ovakva sličica će se prikazati na dnu stranice koja ima više slajdova! Dijelovi učitane stranice LISTAJU se lijevo-desno potezanjem prsta ili miša na idući slajd (uz standardno skrolanje stranice gore-dolje)!